vr. sep 22nd, 2023

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar. In deze quiz blikken we terug op gewone, droevige en bijzondere momenten met dank aan de redactie van OnsWestfriesland.nl. De vragen zijn heel divers en mocht je een vraag niet weten kun je altijd gokken. Hoe dan ook je leert weer wat meer over OnsWestfriesland en al het nieuws wat wij dagelijks voor jullie verzorgen. Deze quiz bestaat totaal uit 35 vragen waarbij per keer 15 willekeurige vragen geselecteerd worden. Op het eind krijg je je score te zien. Deze opnieuw verbeteren mag, net als het delen op social media ;-). De redactie wenst jou fijne dagen en hopelijk tot snel op www.onswestfriesland.nl en onze facebookpagina.MAART - Op 2 maart maakte de burgemeester van Hoorn bekend dat ook hij positief getest was op corona. "Zoals gezegd heb ik op dit moment gelukkig alleen lichte klachten en blijf ik natuurlijk thuis totdat ik geen symptomen meer heb." Wat is de naam van deze burgemeester?
Jan Nieuwenburg
Ronald Wortelboer
Jan Franx
Piet Bruinooge

goed

fout

JUNI - Gemeente Hoorn heeft besloten om de kermis in Hoorn door te laten gaan. Dat besloot de gemeente nu het Kabinet er vooralsnog vanuit gaat dat de 1,5 meter afstand regel in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. Waar vond de kermis plaats?
Pelmolenpad
Lint Kerkplein t/m Vale Hen
Stationsplein
Roode Steen

goed

fout

MEI - Net als op 19 april wordt er op 6 mei uitgebreid gezocht naar een vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Zij is sinds 18 februari 2018 vermist. Waar werd in die maand meerdere keren gezocht?

https://onswfmedia.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/05/20210506_IVSTUDIO_SCHARWOUDE_Zoektocht_Sumanta_Bansi_MONTAGE.mp4
Scharwoude
Bovenkarspel
Wervershoof
Hauwert

goed

fout

[the_ad id="4604"]


MAART - Bij de coronateststraat van de GGD is op 3 maart om 06.55 uur een explosief afgegaan. Hierbij zijn ramen vernield. De politie meldt dat er geen gewonden zijn. In welke plaats was deze teststraat?
Bovenkarspel
Hem
Zwaag
De Goorn

goed

foutFEBRUARI - In de nacht van 7 op 8 februari 2021 overleed Gerjan Nijpels, burgemeester van Opmeer. Hij zou op 1 juli van dat jaar met pensioen gaan. Hoe oud was hij geworden?
69 jaar
72 jaar
65 jaar
67 jaar

goed

foutMEI - Het leven van de familie Schouten draait om tulpen en topsport. Met elkaar runnen ze een groot internationaal tulpenbedrijf en kinderen Irene en Simon schaatsen op wereldtopniveau. Als moeder Jolanda door een hersenbloeding onverwacht veel zorg en aandacht nodig heeft verandert alles. In mei maakte de familie bekend dat er in juni een documentaire op de NPO te zien zal zijn. Welke omroep zond deze uit?
EO
NTR
AvroTros
MAX

goed

fout

[the_ad id="4604"]


APRIL - De kinderen van basisschool De Dubbele Punt hadden op woensdag 21 april een uitstapje naar het Rundveemuseum. Dit museum was eerder het jaar getroffen door een brand in een stal. De kinderen overhandigden een cheque van € 441,15 welke dus goed gebruikt kon worden. In welke plaats is het Rundveemusem?
Aartswoud
Hoogwoud
Midwoud
Benningbroek

goed

fout

MEI - Deborah & Rebecca Rive geven in mei 2021 de sleutels van Restaurant Lucas Rive aan Robin Blaauw. Vanaf 1 juni 2021 zal de neef van Ron Blaauw het restaurant aan de Oude Doelenkade in Hoorn voortzetten. Onder welke naam?
HAVN
RSTRND
HVEN
BLW

goed

fout

 JUNI - In de nacht van 1 op 2 juni zijn bij de brand aan het Hoefblad meerdere woningen beschadigd. De bewoners van de acht woningen in de rij werden opgevangen in het nabijgelegen Van der Valk Hotel. De dagen daarna blijkt hoe erg de ramp is. Drie woningen zijn deels gesloopt tot de betonnen constructie. In welke plaats was dit?
Zwaag
Nibbixwoud
Wervershoof
Avenhorn

goed

fout

[the_ad id="4604"]

MAART - Dit buitenzwembad in Zwaag opende voor het eerst vanaf 1 april haar deuren. Normaal is dit pas rond Koningsdag. Hiervoor moesten wel losse kaartjes worden gekocht en gold het abonnement nog niet. Wat is de naam van dit zwembad.
De Wijzend
Optisport locatie Zwaag
De Spetter
De Zwaaghalsjes

goed

foutAPRIL - De brandweer werd op 6 april opgeroepen voor een melding. Het zou gaan om een 'grip 2' en mogelijke gevaarlijke stoffen. Ook werd een NL Alert verzonden; "u wordt verzocht het gebied tot ca 500 mtr direct te verlaten." Waar vond dit plaats?
Oosterblokker
Onderdijk
Lambertschaag
Ursem

goed

foutMEI - Veel motorrijders weten met mooi weer de bochtige dijk tussen Hoorn en Enkhuizen te vinden. Veel recreatieve rijders genieten van het uitzicht, anderen delen hun luide motorgeronk met de omgeving. Hierdoor ervaren aanwonenden en recreanten op de Zuiderdijk overlast van het dit type motorverkeer. Was eerst een verbod in de maanden augustus en september in dit jaar is die periode verlengt. In de weekenden van welke maanden is de Zuiderdijk afgesloten voor motorverkeer?
tussen 1 april en 31 oktober
tussen 1 mei en 31 september
tussen 1 mei en 31 oktober
tussen 1 april en 31 september

goed

fout

[the_ad id="4604"]


MEI - De gemeente Hoorn heeft op 18 april jl. geconstateerd dat [....] zonder privaatrechtelijke toestemming van de gemeente werkzaamheden heeft uitgevoerd in de groenstrook tussen het fietspad Opperweg en bedrijventerrein Hoorn80. "Dit zien wij als ernstige overtredingen", meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Hoornse raad. In mei werd hiervan aangifte gedaan. Een volgende stap in de escalatie tussen de stichting en het Hoornse college. Hoe heet deze stichting?
Stichting Stadslandbouw Hoorn
Stichting Stadsgroen Hoorn
Stichting Groenrijk Hoorn
Stichting Stadsland Hoorn

goed

foutMAART - Drie basisschoolklassen in Drechterland mochten in maart topsporter Irene Schouten interviewen. Een van de vragen was: 'Heeft u al een keer valsgespeeld?' De video is te zien via deze link. Wat is volgens wikipedia de bijnaam van Irene Schouten?
Sprankeltje
Tulpenvrouwtje
Groeibriljantje
Poema uit Andijk

goed

fout

MAART - Woensdagavond 1 juli 2020 reed een man met zijn auto in een basisschool. Wat een bijzondere musicalavond voor groep 8 leerlingen in Grootebroek had moeten zijn, werd ruw verstoord door een 56-jarige man die de met ballonen versierde school binnenreed. Vervolgens bedreigde hij een aanwezige juf ten overstaan van meerdere getuigen. 9 maart 2021 moest hij voor de rechter verschijnen. In welke plaats vond het voorval plaats?
Grootebroek
Bovenkarpsel
Lutjebroek
Hoogkarspel

goed

fout

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Wie kent Westfriesland 2021 (jan-juni) Quiz [15 vragen]

%%quizname%% | Ik had %%score%% van de %%total%% vragen goed! En jij?

%%description%%

%%description%%

Loading...