ma. jul 22nd, 2024

Het jaar 2021 was een bijzonder jaar. In deze quiz blikken we terug op gewone, droevige en bijzondere momenten met dank aan de redactie van OnsWestfriesland.nl. De vragen zijn heel divers en mocht je een vraag niet weten kun je altijd gokken. Hoe dan ook je leert weer wat meer over OnsWestfriesland en al het nieuws wat wij dagelijks voor jullie verzorgen. Deze quiz bestaat totaal uit 35 vragen waarbij per keer 15 willekeurige vragen geselecteerd worden. Op het eind krijg je je score te zien. Deze opnieuw verbeteren mag, net als het delen op social media ;-). De redactie wenst jou fijne dagen en hopelijk tot snel op www.onswestfriesland.nl en onze facebookpagina.FEBRUARI - In de nacht van 7 op 8 februari 2021 overleed Gerjan Nijpels, burgemeester van Opmeer. Hij zou op 1 juli van dat jaar met pensioen gaan. Hoe oud was hij geworden?
69 jaar
72 jaar
65 jaar
67 jaar

goed

fout

MAART - Op verzoek van de gemeenteraad stopt de gemeente Hoorn per 24 maart 2021 met het verlenen van vergunningen voor de huisvesting van meerdere arbeidsmigranten in één woning. Tot dat moment zijn er 43 vergunningen verleend om maximaal vier personen die geen gezin vormen te huisvesten in één woning. Hoeveel arbeidsmigranten wonen in Hoorn in 2018 volgens cijfers van Decisio?
circa 1.650 arbeidsmigranten
circa 1.450 arbeidsmigranten
circa 1.250 arbeidsmigranten
circa 1.050 arbeidsmigranten

goed

fout

MAART - Woensdagavond 1 juli 2020 reed een man met zijn auto in een basisschool. Wat een bijzondere musicalavond voor groep 8 leerlingen in Grootebroek had moeten zijn, werd ruw verstoord door een 56-jarige man die de met ballonen versierde school binnenreed. Vervolgens bedreigde hij een aanwezige juf ten overstaan van meerdere getuigen. 9 maart 2021 moest hij voor de rechter verschijnen. In welke plaats vond het voorval plaats?
Grootebroek
Bovenkarpsel
Lutjebroek
Hoogkarspel

goed

fout

[the_ad id="4604"]


APRIL - De brandweer werd op 6 april opgeroepen voor een melding. Het zou gaan om een 'grip 2' en mogelijke gevaarlijke stoffen. Ook werd een NL Alert verzonden; "u wordt verzocht het gebied tot ca 500 mtr direct te verlaten." Waar vond dit plaats?
Oosterblokker
Onderdijk
Lambertschaag
Ursem

goed

foutAPRIL - Kermis in Westfriesland is altijd feest. Maar afgelopen jaar was dit niet altijd zo. “Vanaf het moment dat bekend werd dat er tegen de regels in een straatfeest zou worden gehouden in de [.....], hebben wij geprobeerd in contact te komen met de organisatoren. Dat is niet gelukt. Vervolgens hebben we vandaag het gebied de hele dag in de gaten gehouden en is er geprobeerd om mensen te bewegen naar huis te gaan. Alle inspanningen zijn er op gericht om escalatie te voorkomen. Helaas was toch een inzet van de politie nodig.” In welke plaats was dit?
De Goorn
Opperdoes
Hoorn
Andijk

goed

fout

FEBRUARI - Op 16 februari werd bekend dat Deen Supermarkten al haar winkel gaat verkopen. Hoe werden de Deen winkels verdeeld? (nog voor correctie ACM)
Albert Heijn 39- Vomar 22 - Dekamarkt 19
Albert Heijn 35- Vomar 22 - Dekamarkt 23
Albert Heijn 31- Vomar 26 - Dekamarkt 23
Albert Heijn 45- Vomar 19 - Dekamarkt 16

goed

fout

[the_ad id="4604"]


MEI - Veel motorrijders weten met mooi weer de bochtige dijk tussen Hoorn en Enkhuizen te vinden. Veel recreatieve rijders genieten van het uitzicht, anderen delen hun luide motorgeronk met de omgeving. Hierdoor ervaren aanwonenden en recreanten op de Zuiderdijk overlast van het dit type motorverkeer. Was eerst een verbod in de maanden augustus en september in dit jaar is die periode verlengt. In de weekenden van welke maanden is de Zuiderdijk afgesloten voor motorverkeer?
tussen 1 april en 31 oktober
tussen 1 mei en 31 september
tussen 1 mei en 31 oktober
tussen 1 april en 31 september

goed

foutFEBRUARI - Dinsdag 16 februari maakte Supermarktketen Deen bekend dat zij al haar winkels hadden verkocht van drie supermarkten. Hoeveel supermarkten had Deen op dat moment?
80 winkels
70 winkels
60 winkels
90 winkels

goed

fout

JANUARI - In welke gemeente werd deze zelfgemaakte vuurwerk bom ontploft 
Medemblik
Opmeer
Hoorn
Enkhuizen

goed

fout

[the_ad id="4604"]
JUNI - Gemeente Hoorn heeft besloten om de kermis in Hoorn door te laten gaan. Dat besloot de gemeente nu het Kabinet er vooralsnog vanuit gaat dat de 1,5 meter afstand regel in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. Waar vond de kermis plaats?
Pelmolenpad
Lint Kerkplein t/m Vale Hen
Stationsplein
Roode Steen

goed

foutAPRIL - Een taxichauffeur is zaterdagavond 24 april rond 19.00 uur het water ingereden. Volgens een omstander zou de bestuurder rondjes op het weiland hebben gereden en raakte de auto daarna te water. Bij welke plaats vond dit bijzondere ongeval plaats?
Venhuizen
Avenhorn
Wervershoof
Berkhout

goed

fout

 MAART - Op 15 maart om 17.00 uur begon de inschrijving voor de kavelverkoop van het plan op de foto. In welke gemeente ligt dit plan voor woningbouw op de voormalige sportvelden?
Gemeente Medemblik
Gemeente Hoorn
Gemeente Stede Broec
Gemeente Opmeer

goed

fout

[the_ad id="4604"]

MAART - Dit buitenzwembad in Zwaag opende voor het eerst vanaf 1 april haar deuren. Normaal is dit pas rond Koningsdag. Hiervoor moesten wel losse kaartjes worden gekocht en gold het abonnement nog niet. Wat is de naam van dit zwembad.
De Wijzend
Optisport locatie Zwaag
De Spetter
De Zwaaghalsjes

goed

foutJUNI - De 72-jarige ‘Ome Sjaak’ ofwel Sjaak Groot kwam in de nacht van 13 op 14 juni in zijn woning door geweld om het leven. In welke plaats vond dit plaats?
Berkhout
Hoorn
Ursem
Onderdijk

goed

foutMAART - Bij de coronateststraat van de GGD is op 3 maart om 06.55 uur een explosief afgegaan. Hierbij zijn ramen vernield. De politie meldt dat er geen gewonden zijn. In welke plaats was deze teststraat?
Bovenkarspel
Hem
Zwaag
De Goorn

goed

fout

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Wie kent Westfriesland 2021 (jan-juni) Quiz [15 vragen]

%%quizname%% | Ik had %%score%% van de %%total%% vragen goed! En jij?

%%description%%

%%description%%

Loading...